• Traiteur bestellen? Ga naar onze webshop!
  • Op maandag en dinsdag zijn wij gesloten, m.u.v. feestdagen en vakanties!
  • Wij zijn in de voorjaarsvakantie geopend! (22 t/m 28 februari 2021)

LUST FOR LIFE

 

Een pareltje in de Kroondomeinen trok in 1966 ondernemers Leo en Corrie Piek vanuit de randstad naar de Veluwe. Ze hadden verschillende bedrijven in Heemstede en Haarlem, maar waren zo gecharmeerd van Hotel Hoog Soeren, dat ze besloten te verhuizen. Toentertijd was het meer een pension en het restaurant draaide hoofdzakelijk op bijna 50 hotelgasten die er op basis van 'volpension' verbleven. De eerste jaren deden ze alles samen, zonder personeel. Corrie toverde de lekkerste lunches en diners uit de keuken. Leo was op en top gastheer en haalde iedere ochtend in alle vroegte verse broodjes voor het ontbijt. Het gezin woonde achter het hotel, maar soms was het zo druk dat hun huis ook dienst deed als gastenverblijf en de familie een nachtje bivakkeerde op een bank in het restaurant. Door een groeiend aantal gasten kon een verbouwing dan ook niet uitblijven en in 1977 en in 1979 werden een keuken, extra hotelkamers en een zijvleugel gerealiseerd. Leo en Corrie kregen twee dochters, die al van jongs af aan meehielpen, maar ze kwamen pas later officieel in de zaak. Toen Leo in 1998 overleed, werd een vof gevormd door Corrie, dochter Lea en man Jesse. Een paar jaar later stapte Corrie uit de zaak en kwam dochter Ilvia voor haar in de plaats. Moeder Corrie heeft tot bijna zeventigjarige leeftijd in de keuken meegeholpen en heeft haar schoonzoon Jesse tot een uitstekende chef opgeleid. Vanaf 1998 werd er verbouwd: de hotelkamers werden groter en kregen bad, douche en toilet. De routing en de bouwkundige scheiding tussen hotel en restaurant werd veranderd en in 2015 kreeg het restaurant een eigen identiteit met de naam Restaurant Nº15. In 2020 wordt de volgende stap gezet: het hotel verandert in een boutique-hotel, de styling wordt aangepakt, het sanitair wordt vernieuwd en er komen nieuwe bedden. Het restaurant wordt minimaal 50% biologisch, er komen meer streekproducten op de menukaart. We gaan meer samenwerken met ondernemers die ook een eerlijke en duurzame filosofie nastreven en op een ambachtelijke manier werken. Om onze ecologische “footprint” te verkleinen kiezen we voor lokaal, vers en seizoengebonden, meer vegetarische gerechten en minder dierlijke ingrediënten. De aarde is een unieke planeet waar we goed voor moeten zorgen en waar we met elkaar moeten samenleven in gelijkwaardigheid. Onze voeding bepaalt voor een groot deel wie we zijn. Gezonde en eerlijke producten verhogen ons bewustzijn en levensvreugde. Genieten van de natuur, een gezonde manier van leven en een waardering van de momenten met elkaar zijn elementen waarin we ons geluk kunnen vinden.