EET & DRINK LOKAAL HET aardhuis

Sinds 15 oktober 2021 zijn de deuren van het Aardhuis weer geopend en daarbij ook ons Eet & Drink Lokaal. Fantasie werd werkelijkheid en na een paar gesprekken met Kroondomein het Loo ging een samenwerking van start! U bent van harte welkom bij ons zusje (op een fan-tas-tische locatie) waar u van 10:00 tot 17:00 welkom bent voor heerlijke (zelfgemaakte) taarten, de lekkerste broodjes of een gezellige borrel. 

Voor meer informatie of het maken van een reservering bij Het Aardhuis kunt u klikken op de knop hieronder!


EEN STUKJE GESCHIEDENIS

In 1861 gaf Willem III opdracht tot de bouw van het Aardhuis. Het gebouw diende voor bijeenkomsten van militaire autoriteiten. Prins Hendrik richtte later het Aardhuis volledig in als 'Jachtchalet' vanwege zijn interesse in jacht en wild. In 1972 kreeg het gebouw op wens van Koningin Juliana een andere bestemming, namelijk als voorlichtingscentrum over natuur en wild.

Tegenwoordig is het bezoekerscentrum (boven het Eet & Drink Lokaal) nog steeds te bezoeken en wordt met veel enthousiaste vrijwilligers over de geschiedenis en natuur op de Veluwe verteld. Ook is het mogelijk om een wandeling met gids te reserveren. Voor meer informatie en de kosten hiervan kunt u een mail sturen naar: hetaardhuis@kdhl.nl

Tip: Maak een wandeling van 3 kilometer door het Aardhuispark, grote kans op het spotten van wild!