EET & DRINK LOKAAL N°15  

Sinds 15 oktober 2021 zijn de deuren van het Aardhuis weer geopend en daarbij ook ons Eet & Drink Lokaal N°15. Fantasie werd werkelijkheid en na een paar gesprekken met Kroondomein het Loo ging een samenwerking van start! U kunt er grotendeels bestellen wat u van ons gewend bent, maar hier ligt de naruk vooral op taarten, lunch en borrel.

Stukje geschiedenis: In 1861 gaf Willem III opdracht tot de bouw van het Aardhuis. het gebouw diende voor bijeenkomsten van militaire autoriteiten. Prins Hendrik richtte later het Aardhuis volledig in als 'Jachtchalet' vanwege zijn interesse in jacht en wild. In 1972 kreeg het gebouw op wens van Koningin Juliana een andere bestemming, namelijk als voorlichtingscentrum over natuur en wild. Tegenwoordig is het bezoekerscentrum (boven het Eet & Drink Lokaal) nog steeds te bezoeken en wordt met veel enthousiaste vrijwilligers over de geschiedenis en natuur op de Veluwe verteld.

Tip! Maak een wandeling van 3 kilometer door het Aardhuispark, grote kans op hete spotten van wild. Ook zijn er mooie wandelroutes vanaf het Restaurant/Boutique Hotel naar het Aardhuis.

We vinden het super gezellig u te mogen verwelkomen!

 

Het kan zijn dat de bovenstaande knop niet werkt als u onze website via Google bezoekt.